суботу, 27 вересня 2014 р.

У межах ініціятиви "Підтримка друзів" на оздоровлення до Грузії вирушила перша група дітей

27 вересня 2014 року з міжнародного аеропорту "Київ" (Жуляни) у межах українсько-грузинської ініціятиви "Підтримка друзів" на оздоровлення до Грузії вирушила перша група українських дітей. 45 діток, чиї батьки є героями Майдану або війни на Сході України, відправилися на оздоровлення та відпочинок у Коболеті, що неподалік Батумі. Транспортні витрати на доправлення дітей до Києва та переліт до Грузії, сума яких перевищила 150 000 грн, взяло на себе Всеукраїнське об'єднання "Свобода". Провести діток на летовище прибули Голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок та заступник міністра соціяльної політики Наталія Федорович.
Проводжаючи дітей на відпочинок, Олег Тягнибок наголосив, що у Грузії радо відгукнулися на ініціятиву "Свободи" щодо оздоровлення та реабілітації дітей героїв Майдану та учасників АТО.
"Для нас важливо, що грузини підтримують Україну в боротьбі з зовнішнім ворогом. Наші друзі у Грузії радо погодилися на нашу пропозицію, адже вони вже були у ситуації, в якій нині перебуває Україна, – у нас спільний ворог, один агресор – окупантська Росія. Грузинська сторона взяла на себе розміщення, харчування та реабілітацію дітей. "Свобода" ж забезпечує усю організацію відправлення та транспортні витрати.
Сьогодні ця ініціятива тільки розпочинає діяти і буде довготривалою. Загалом у межах заходу "Підтримка друзів" у Грузії оздоровляться 300 дітей, чиї батьки є учасниками антитерористичної операції на Сході України або ж загинули на Майдані", – наголосив Олег Тягнибок.
Лідер українських націоналістів побажав дітям гарного відпочинку та закликав гідно представити Україну, перебуваючи у Грузії. Окрім цього, Олег Тягнибок підкреслив, що ця ініціятива є добрим прикладом того, як держава повинна дбати про героїв, які відстоюють її незалежність.
"Дуже важливо, що тут представники з усієї України – дітки учасників війни на Сході України та героїв Майдану. Ця ініціятива є хорошим прикладом для держави, як потрібно дбати про своїх героїв та їхні сім'ї. На наше переконання, держава повинна забезпечити соціяльними пакетами родини тих героїв, які загинули і які нині воюють з окупантом. Кожен солдат, який йде на війну, має знати, що держава піклуватиметься за його дітей та родину. А його завдання – робити усе, аби зберегти мир у країні.
Бачимо, що дітки позитивно налаштовані, усі з нашою символікою, багато хто у вишиванках. Вони без сумніву поділяться з грузинами нашою культурою та традицією. Тож зичу їм гарного відпочинку та закликаю гідно представити Україну на грузинській землі", – зазначив Олег Тягнибок.
Нагадаємо, що 14 вересня 2014 року під час З'їзду Всеукраїнського об'єднання "Свобода" відбулося представлення українсько-грузинської ініціятиви "Підтримка друзів". Грузія за закликом українських націоналістів зголошується прийняти на реабілітацію 300 дітей учасників антитерористичної операції на Сході України та загиблих на Майдані. Своєю чергою, українська сторона зобов'язується забезпечити покриття організаційних та транспортних витрат – таке завдання на себе покладає Всеукраїнське об'єднання "Свобода".

Немає коментарів:

Дописати коментар