неділя, 30 листопада 2014 р.

Запорізька "Студентська Свобода" взяла участь у дискусії з представниками ЕС у рамках інформаційної кампанії "Будуймо Европу в Україні!"

28 листопада 2014 року члени запорізької "Студентської Свободи" спільно з европейськими дипломатами, представниками органів місцевого самоврядування, громадськими активістами, журналістами, студентами взяли участь у дискусії на тему "Реформи в Україні в умовах застосування Угоди про асоціацію з ЕС". Націоналісти звернули увагу присутніх на проблеми, що загрожують українській нації внаслідок надмірної европейської лібералізації.

Учасники обговорили головні проблеми, що гальмують розвиток держави, та інтеграцію України з Европейським Союзом, розповіли про переваги та здобутки, які українці отримають від співпраці з ЕС. Більше уваги було приділено темам ефективности економіки, енергозбереження та захисту прав людини.

Експерти висловили думку, що найголовніше, чого потрібує Україна, – забезпечення верховенства права. Без нього неможливо провести реформи, створити якісний бізнес-клімат в країні. Дуже важливо перейти на европейські законодавчі норми в енергетичній царині, де неприпустима монополія на енергоресурси.

Свободівець Олесь Побел звернув увагу учасників дискусії на надмірний лібералізм Европейського Союзу. На його думку, деякі сумнівні "цінності" ЕС сприяють деградації та старінню европейських корінних націй, поступовому їх зникненню. Натомість в Европі збільшується кількість емігрантів з арабських країн та Африки, які сприяють росту злочинности. Вимоги надмірної лібералізації та толерантности, дотримання яких вимагає ЕС від України, може призвести до зникнення української нації та заселення країни емігрантами.

Також із залу звучали звинувачення в нечіткій позиції Европейського Союзу щодо війни між Україною та Росією, а також думки, що европейська система безпека є неефективною. Один із присутніх експертів пояснив нечітку позицію Евросоюзу складною економічною ситуацією в Европі. "Росія – це важливий ринок збуту для країн ЕС. Зрозуміло, що Европейський Союз не ризикує йти на повний розрив економічних відносин. Україна повинна продемонструвати, що вона відходить від старої системи. Треба не тільки вміти міняти владу, а треба ще змінити систему і показати, що ми европеїзуємося насправді. Тоді нас будуть вважати своїми", – зазначив експерт.

Прес-служба Запорізької обласної організації ВГО "Студентська Свобода"


Немає коментарів:

Дописати коментар