пʼятницю, 23 січня 2015 р.

Активісти Запорізької "Студентської Свободи" взяли участь у програмі, присвяченій Дню Соборности

22 січня 2015 року активісти Запорізької молодіжної громадської організації "Студентська Свобода" взяли участь у програмі "Знак питання" в етері телеканалу "Запоріжжя". Молоді націоналісти Олесь Побел та Іван Мінченко в студії разом із представниками громадських організацій, студентами, викладачами, вченими говорили про соборність України та вплив сьогодення на неї.

Учасники програми розглянули соборність в умовах війни: як її захищати, як на неї впливає пропаганда російських ЗМІ, чи може журналістика бути пропагандистською, про протиріччя в ментальності західних українців та східних, про міти та стереотипи, які й досі перешкоджають Україні стати дійсно незалежною державою. Присутні були єдині в думці, що соборність Української держави необхідно зберегти і велика роль в цьому належить духовенству, вчителям та журналістам, тобто усім тим, хто виховує громадян і формує їхній світогляд.

Представник "Студентської Свободи" Олесь Побел висловив думку, що соборність українців існує лише на мапі, проте соборности України не має в душах українців. "Багатовікова антиукраїнська пропаганда, спочатку царська, потім совєцька, а тепер російська дає свій результат: багато українців соромляться, що вони українці, вважають себе меншовартісними в порівнянні зі "старшим братом", "великоросом". Тому й говорять російською мовою, споживають російську культуру та вірять російській пропаганді. Ці люди живуть в тумані брехні і не підозрюють про це. Коли цей туман розвіється і міии, створені Росією, зруйнуються, тоді Україна стане соборною в душах українців", – наголосив націоналіст.

Прес-служба Запорізької обласної організації ВГО "Студентська Свобода"

Немає коментарів:

Дописати коментар