четвер, 2 липня 2015 р.

На березі Азовського моря відбувся вишкільно-оздоровчий табір «Простір Сокола»

З 26 по 30 червня 2015 року Запорізький обласний осередок ВГО «Сокіл»  спільно з Бердянською районною організацією ВО «Свобода» провів вишкільно-оздоровчий табір «Простір Сокола» на березі Азовського моря. Молоді націоналісти, патріоти з різних областей України загартовували тіло і дух, ознайомились з основами військової тактики, прослухали лекції з історії України часів козацьких повстань початку ХVII ст. і національно-визвольної війни.

Вишкільний табір був проведений за 17 км від Бердянську. Почався він із толоки – таборовики очистили пляж та територію табору від сміття.

Вишколювали учасників табору інструктор Мамай та воїни українсько-російської війни Дубенко та Мисливець. Боєць батальйону ОП «Січ» Дубенко провів фізичне гартування учасників табору і військово-тактичні навчання, навчив надавати першу медичну допомогу пораненому та витягувати його з поля бою, знаходити розтяжки та маскуватися на території для спостереження за ворогом. Таборовики навчились розбирати і збирати автомат Калашнікова та пістолет Макарова. Також був проведений турнір по стрільбам з пневматичної гвинтівки.

Фізичному та духовному гарту посприяли шквальний вітер, дощ, який падав ледь не постійно, і холодне море, в якому таборовики також займались фізичними вправами. Зокрема, учасники табору присідали та качали прес в морі з довгою колодою.

Боєць батальйону «Карпатська Січ» Мисливець провів ідеологічний вишкіл і стройові тренування. Під час вечірньої ватри він прочитав учасникам табору лекції з історії України часів козацьких повстань початку ХVII ст. і національно-визвольної війни під проводом гетьмана Богдана Хмельницького. Після лекцій таборовики дискутували на теми з історії України та про її сьогодення, а також співали українські пісні.

По завершенню табору побратимові Спорту бійцями українсько-російської війни Дубенком та Мисливцем було надане нове почесне псевдо козак Мамай, а коменданту табору Ярині Геращенко – Ластівка.

Попри холодну, дощову погоду і важкі фізичні вправи вишкільний табір сподобався всім його учасникам,  не зважаючи на те, що більшість таборовиків – неповнолітні молоді патріоти, майбутнє нашої країни. За недовгі 5 днів вони зблизились одне з одним, звикли до несприятливих природних умов і навантажень. Учасники табору зі смутком складали свої намети, прощалися і залишали обжитий берег Азовського моря.  

«Під час вишкільно-оздоровчого табору «Простір Сокола» таборовики гартували свій дух та тіло. Робота у команді давала відчуття відповідальності не лише за себе, а й за свого побратима чи посестру. Під час вишколу кожен з учасників зрозумів, що має весь час займатися самовдосконаленням, аби бути напоготові до захисту своєї країни. Не дивлячись на переважно юнний вік таборовиків, кожен з них показав себе достойним нащадком своєї Нації», – зазначила керівник Запорізького обласного відділу молодіжної політики ВО «Свобода» Ярина Геращенко.  

Прес-служба Запорізької обласної організації ВГО "Студентська Свобода"



Немає коментарів:

Дописати коментар