суботу, 11 жовтня 2014 р.

Олег Тягнибок: "Парламент зобов'язаний 14 жовтня ухвалити закони про визнання УПА та заборону комуністичної ідеології"

Сьогодні десятки тисяч новітніх героїв захищають українську державу на східному фронті. Вони є спадкоємцями слави воїнів Української Повстанської Армії, подвиг якої досі не визнано в Україні – державі, за яку повстанці віддавали свої життя. Однак історичну справедливість має бути відновлено – ті, хто в середині ХХ століття ціною власної крови захищав Україну, мають бути національними героями, як і ті воїни, що нині воюють проти московського окупанта на землях українського Донбасу. Саме тому 14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, Верховна Рада України має ухвалити закон про визнання воїнів УПА борцями за незалежність української держави. Цілком закономірно депутати повинні віддати голоси і за закон про заборону комуністичної ідеології, що слід було зробити ще 1991 року. Про це 11 жовтня 2014 року під час зустрічі із громадою Білої Церкви, що на Київщині, заявив Голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок. Зауважимо, що цього ж дня очільник українських націоналістів відвідав міста Фастів та Володарка.
Під час зустрічі в Білій Церкві лідер "Свободи" нагадав, що 14 жовтня українці відзначатимуть свято Покрови – день створення Української Повстанської Армії. Олег Тягнибок запросив присутніх на традиційний Марш слави Героїв за визнання УПА, який відбудеться в Києві 14 жовтня з початком о 9:00 з Майдану Незалежности.
"Якщо провести паралелі між героями УПА і тими героями, які нині воюють на східних кордонах, то це практично однакове військо. Упівці боролися на українській землі і нині хлопці та дівчата теж воюють на наших українських східних теренах. Але героїв Української Повстанської Армії в Україні не визнано до цього часу. Ця ж ситуація може повторитися і з героями нашого східного фронту, бо їх також можуть не визнати. Тому в останній день засідання парламенту цього скликання, 14 жовтня, "Свобода" ініціює ухвалення закону про визнання воїнів УПА борцями за незалежність України. До того ж, ми зобов'язані врешті-решт ухвалити закон про заборону комуністичної ідеології. Суд на комуністами триває, але на разі це тільки затягування часу. Тому парламент має поставити крапку в цій історії", – заявив очільник "Свободи".
Парламентар також повідомив про те, що народні депутати-свободівці зареєстрували законопроєкт, мета якого – змінити вітання в українському війську на "Слава Україні! – Героям слава!"
"Українська армія має бути проукраїнською. Тільки так ми зможемо перемогти агресора й нашого споконвічного ворога – Кремль", – наголосив Олег Тягнибок.
Окрім того, під час зустрічей на Київщині лідер "Свободи" закликав громаду підтримати Олександра Марченка та В'ячеслава Хмельницького – свободівських кандидатів-мажоритарників у 90 і 92-му виборчих округах відповідно.

http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/054503/

Немає коментарів:

Дописати коментар