неділю, 12 жовтня 2014 р.

Олег Тягнибок: "Боротися і працювати на фронт і перемогу має вся держава, вся нація!"

12 жовтня 2014 року лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок разом зі свободівцями – народним депутатом України Олегом Гелевеєм та очільником Київської обласної організації ВО "Свобода" Олександром Семененком після зустрічі з громадою міста Богуслав, що на Київщині, взяли участь у відзначенні річниці Медвинського повстання й поклали квіти до пам'ятника героям антибольшевицького повстання українських селян на Богуславщині у 1920–1921 роках.
Звертаючись до громади, лідер "Свободи" зазначив: "Чого хотіли українські селяни Богуславщини? Вони хотіли одного – панувати на своїй землі та ростити дітей в українських традиціях – на славу своїй нації та державі. Але прийшов ворог і знищив мирних селян, так само, як Московщина робить це і зараз. Треба завжди пам'ятати – Москва ніколи не змириться з існуванням незалежної української держави. Кремлівський чобіт доти топтатиме нашу землю, поки не отримає жорстку відсіч від українського війська. І сьогодні ми вшановуємо пам'ять не лише вісімдесяти полонених повстанців, яких московські карателі стратили на цьому місці. Варто пам'ятати, що Перша кінна армія Будьонного вирізала і шеститисячне село Медвин – столицю повстанської республіки. Тому не маємо права ніколи забувати, хто наший головний ворог".
Очільник "Свободи" нагадав, що 14 жовтня відбудеться традиційний марш за визнання героїв УПА борцями за незалежність. Також цей день стане останнім робочим днем парламенту 7-го скликання. Фракція націоналістів у Верховній Раді запропонувала продуктивно закінчити роботу цього парламенту і внесла законопроєкт "Про заборону комуністичної ідеології", а також ініціятиву про державне визнання вояків ОУН–УПА борцями за незалежність Української держави.
"Головна помилка і урок Медвинськоï республіки полягають у тому, що варто думати про захист не лише свого села і краю, як це робили героїчні місцеві повстанці, а і про оборону всієї України. Зараз наша держава повторює цю помилку. Влада врешті-решт має визнати факт війни з Росією і назвати речі своїми іменами. Бо частина українців воює, всіма силами допомагає фронту, а якась частина робить вигляд, що це їх не обходить. Боротися і працювати на фронт і перемогу має вся держава, вся нація!" – зазначив Олег Тягнибок.

Немає коментарів:

Дописати коментар