четвер, 16 жовтня 2014 р.

Запорізька "Свобода" пікетувала облдержадміністрацію з вимогою захистити права селян Мелітопольського району

16 жовтня 2014 року активісти Запорізької обласної організації ВО "Свобода" провели пікетування обласної державної адміністрації з вимогою провести розпаювання земель в інтересах жителів Мелітопольського району.
За тиждень до пікетування до націоналістів звернулися працівники та пенсіонери ДПДГ "Відродження", яких позбавили права на розпаювання земель шляхом корупційних оборудок. Вони розповіли, що місцева влада та керівництво підприємства чинять тиск на них та погрожують життю і здоров'ю активістів. У той же час, на землях підприємства вирощують урожай, який не обліковується жодними документами, з відповідними втратами місцевого та державного б'юджетів.
Основною перешкодою для вирішення проблеми є позиція місцевої влади, яка не надає Національній академії аграрних наук відповідних документів щодо розпаювання земель. Під час мітингу свободівці разом із селянами ухвалили резолюцію з вимогою негайно зняти питання на рівні области, а також розслідувати факти нападів і погроз на адресу активістів. Результатом пікету стала зустріч із керівництвом обласного управління земельних ресурсів, обласного департаменту агропромислового розвитку та обговорення цього питання на нараді під головуванням заступника голови ОДА Г.Самардака. В. о. голови облуправління земельних ресурсів О.Євграфов пообіцяв вирішити проблему протягом 10 днів.
По завершенні пікету селяни подякували націоналістам, які єдині з усіх політичних сил вийшли на їх підтримку.
"Всеукраїнське об'єднання "Свобода" послідовно домагається наведення порядку в земельних відносинах і захищає інтереси селян. Працюючи у виконавчій владі, націоналісти вже реалізували низку антикорупційних ініціятив, зокрема люструвавши деяких призначених режимом Януковича чиновників. Питання законного розпаювання земель також перебуває на нашому постійному контролі", – зазначив заступник голови Запорізької обласної організації ВО "Свобода" Костянтин Денисов.

Немає коментарів:

Дописати коментар