вівторок, 14 жовтня 2014 р.

День Українського козацтва

Уже чотирнадцятий рік поспіль наша країна урочисто продовжує відзначати порівняно молоде свято - День Українського козацтва. У цей день країна також відзначає і інший не менш важливий для українського народу свято - Покрову Пресвятої Богородиці.

Враховуючи заслуги козацтва та справжнє його призначення в утвердженні української держави, а також його значний внесок в сучасний процес державотворення, Президент України 7 серпня 1999 позначив дату 14 жовтня Днем Українського козацтва, підкріпивши це відповідним указом.

Це свято в рамках нашої держави відзначають із дуже широким розмахом. Козацтво - один з важливих двигунів, який є і центром, і перехрестям, і змістом більшості соціальних процесів, а також компонентом територіальної та національної консолідації. Саме подібний феномен сприяв придбанню українським народом сьогоднішнього способу життя.

Згадуючи минулі традиції, у цей день сучасна молодь намагається максимально точно відтворити всі відомі конкурси, ігри та інше. У День Українського козацтва особливе значення належить посиденьок на природі, хороводів, пісень.

Цікаво зауважити, що колишні українські традиції зі стрімкою швидкістю починають все частіше з’являтися в аналогічному суспільстві 21 століття.




Немає коментарів:

Дописати коментар