субота, 22 листопада 2014 р.

На Запоріжжі свободівці вшанували пам'ять жертв голодоморів


22 листопада 2014 року в Запоріжжі та Бердянську місцеві осередки Всеукраїнського об'єднання "Свобода" взяли участь у заходах, присвячених дню пам'яти жертв голодоморів.

У Запоріжжі націоналісти провели традиційний траурний хід центральним проспектом міста від Фестивальної площі до пам'ятного знака жертвам політичних репресій. Там відбувся молебень за душі померлих від страшного голоду. Затим виступили представники патріотичних організацій Запоріжжя.

"Ми не маємо права забувати про ці страшні трагедії в історії нашого народу. Кожен із нас зобов'язаний передавати цю пам'ять своїм дітям, щоби подібне більше не відбувалося на нашій землі. Інтерес нинішнього покоління українців до проблеми Голодомору та політичних репресій свідчить, що ми маємо перспективи побудови успішного майбутнього", – підсумував заступник голови Запорізької обласної організації ВО "Свобода" Костянтин Денисов.

У Бердянську відбувся мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам'яти жертв голодоморів. Захід відбувався біля пам'ятного знака "Жертвам Голодомору".

Під час виступу голова Бердянського міського осередку ВО "Свобода" Зореслав Кумпан зазначив: "ВО "Свобода" досі є єдиною політичною силою, послідовною у своєму прагненні засудити, заборонити і викорінити комуністичну ідеологію в нашій державі, яка і спричинила всі голодомори. І без люстрації це зробити не вдасться. Потрібно очистити владу від колишніх партфункціонерів різного штибу, носіїв цієї ідеології".

Немає коментарів:

Дописати коментар