четвер, 29 січня 2015 р.

Суд змусив прокуратуру Запоріжжя розслідувати зрив проміжних виборів до обласної ради

29 січня 2015 року суд розглянув скаргу адвоката Сергія Гайдука щодо бездіяльности прокуратури Запоріжжя у розслідуванні зриву проміжних виборів депутатів Запорізької обласної ради. Прокуратура була вимушена розпочати досудове слідство.

15 лютого 2015 року мають відбутись вибори депутатів, проте виборчою комісією процес волевиявлення фактично зірваний: не відкрито спеціяльного рахунку для зарахування грошовою застави охочих балотуватись, не зареєстровано кандидатів, не сформовано дільничні комісії. При цьому голова Запорізької ОВК "регіонал" Андрій Кондратенко цинічно ігнорує рішення суду, що зобов'язує комісію розпочати виборчий процес.

16 січня заступник голови Запорізької обласної організації ВО "Свобода", адвокат Сергій Гайдук, подав заяву до прокуратури про вчинення кримінального правопорушення: перешкоджання виборчому процесу (ст. 157 КК) та невиконання рішення суду (ст. 382 КК). Проте прокуратура неправомірно зволікала та не поспішала займатись зривом проміжних виборів. У зв'язку з цим свободівець подав скаргу до суду.

29 січня під час розгляди скарги Сергія Гайдука в Орджонікідзевькому районному суді міста Запоріжжя з метою уникнення судового рішення про зобов'язання вчинити певні дії прокуратура надала докази, що відомости, які містяться в заяві свободівця, були напередодні внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та за його заявою розпочате досудове слідство.

"Особи які зірвали проведення виборів 15 лютого 2015 року мають бути покарані. Особливе значення це кримінальне провадження набуває в рік проведення чергових місцевих виборів та має стати запорукою їх чесности, прозорости, аби не допустити фальсифікацій", – зазначив заступник голови Запорізької обласної організації ВО "Свобода", адвокат Сергій Гайдук.

Докладніше про події в Запоріжжі: http://www.zaporizhzhya.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/056226/,
http://www.zaporizhzhya.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/056142/, http://www.zaporizhzhya.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/056107/.

Прес-служба Запорізької обласної організації ВО "Свобода"

Немає коментарів:

Дописати коментар