четвер, 22 січня 2015 р.

Костянтин Денисов: "Б'юджет має служити людям, а не збагачувати олігархів"

20 січня 2015 року заступник голови Запорізької обласної організації ВО "Свобода" з економічних питань Костянтин Денисов взяв участь у програмі "По суті" на телеканалі "Запоріжжя". Націоналіст виклав позицію партії щодо того, як зробити цьогорічний б'юджет соціяльно справедливим та спрямованим на відродження вітчизняної економіки.

На початку передачі учасники висловили обурення відсутністю на ній представників провладної коаліції, яка голосувала за антисоціяльний б'юджет 2015 року. Костянтин Денисов наголосив, що нинішня влада зрадила дані Майдану обіцянки та продовжує збагачувати олігархів своїми ініціятивами на кшталт планів масштабного розпродажу стратегічних підприємств. Лише втручання депутатів-свободівців зупинило масовий дерибан державної власности, так само у попередньому парламенті націоналісти завадили приватизації газотранспортної системи на користь "Газпрому".

Під час програми до студії телефонували глядачі зі скаргами на низькі пенсії та соціяльні стандарти. Свободівець наголосив, що ця галузь потребує негайних змін шляхом скасування ганебної пенсійної реформи та спецпенсій для чиновників, легалізувати заробітні плати. Слід скасувати пільги для депутатів і чиновників, спрямувавши ці кошти на підтримку малозабезпечених родин.

На запитання ведучої про шляхи боротьби з корупцією, націоналіст висловив переконання у необхідності запровадження тесту на детекторі брехні для чиновників, посилення покарань за розкрадання коштів і майна, оприлюднення доходів чиновників усіх рівнів. Максимальна прозорість і сувора відповідальність є запорукою успішної боротьби з корупцією.

У ході обговорення місцевого б'юджету націоналіст закликав запорізьких чиновників не чекати фінансування з Києва, а навчитися самим заробляти гроші для громади. ВО "Свобода" пропонує робити це за рахунок відновлення роботи місцевих заводів і фабрик, фінансового оздоровлення комунальних підприємств, а також детінізації економіки з одночасним захистом легального бізнесу.

"За роки незалежности б'юджет ніколи не був соціяльно справедливими та не вирішував проблем пересічних українців. Тільки олігархи набивали власні кишені, виводячи гроші до офшорів. Закривати дірки влада навчилася тільки за рахунок урізання соціяльних стандартів і приватизації державного майна, що неминуче веде до катастрофи. Націоналісти пропонують дієву альтернативу – деолігархізація, повернення офшорних капіталів, боротьба з корупцією, відродження власного виробництва. Тільки так ми зможемо досягти соціяльної та національної справедливости", – підсумував Костянтин Денисов.

Прес-служба Запорізької обласної організації ВО "Свобода"

Немає коментарів:

Дописати коментар