суботу, 7 лютого 2015 р.

Олександр Сич: Російська кінопродукція давно мала зникнути з українських каналів

На переконання екс-віце-прем'єр-міністра України свободівця Олександра Сича, ухвалення закону, що обмежує трансляцію значної частини російських фільмів та серіялів, є правильним і закономірним кроком в умовах військової агресії Росії. Проте, за словами Олександра Сича, норма про заборону трансляції серіялів і кінофільмів, знятих лише після 2014 року, не обґрунтова.

"Обмежити трансляцію російської кінопродукції потрібно було давно. В умовах російської агресії, коли ідеологічна складова є одним із головних видів озброєння противника, ухвалення такого рішення абсолютно закономірне.

На жаль, ще восени минулого року, коли такого самого змісту законопроєкт було подано до парламенту, депутати переймалися виборами, а не боротьбою з російською пропагандою. Ми, своєю чергою, змушені були викручуватися, як могли.

Зокрема, у судовому порядку заборонили трансляцію 15 російських каналів. Після призначення Пилипа Іллєнка очільником Державного агентства з питань кіно було відкликано свідоцтва 34 російських фільмів, які принижували національну гідність українців. Так само було заборонено 69 фільмів за участи Михаіла Порєчєнкова. Позиція така: навіть якщо у фільмі немає нічого українофобського, але актор, який продемонстрував свою позицію, що трактується як сепаратистська, не має морального права бути присутнім в інформаційному контенті, який подається українському суспільству", - наголосив заступник голови ВО "Свобода".

Як відзначає Олександр Сич, забороні мали би бути піддані не лише фільми та серіяли, випущені після 1 січня 2014 року, а й продукція від 1991 року, яка пропагує армію і правоохоронні органи ворога.

На думку політика, в Україні слід заборонити не лише українофобську кінопродукцію, але й фільми, що культивують російський спосіб життя. Практика, що своїм корінням сягає СССР, активно використовується й сьогодні, здійснюючи вплив на свідомість українців і прив'язуючи нас на ментальному рівні до росіян. Тому куди доречнішим було би запровадити і квотування російської продукції в українському інформаційному просторі.

"Головна небезпека полягає у культивуванні російського способу життя. Не лише українофобські фільми та серіяли, що пропагують російських військових, спецслужби, але й кінопродукція, що культивує російський спосіб життя, применшуючи ціннісно-світоглядні орієнтири инших націй, мали би бути заборонені в Україні. Принаймні слід її квотувати щонайменше на 30:50%, а то й пропорційно до відсоткового співвідношення російської меншини в Україні", - резюмує Олександр Сич.

Прес-служба ВО "Свобода"

Немає коментарів:

Дописати коментар