понеділок, 20 жовтня 2014 р.

Заява Запорізької "Свободи" з приводу бездіяльности місцевої влади у подоланні економічних проблем регіону

Оперативні дані уряду та Національного банку засвідчують стрімке погіршення соціяльно-економічного стану Запорізької области, яке триває протягом тривалого періоду.

Падає промислове виробництво: найбільше у легкій, хімічній, нафтохімічній та коксохімічній галузях, а також машинобудуванні. 35% запорізьких підприємців очікують падіння обсягів реалізації продукції їх підприємствами в наступні три місяці (гірше лише в Херсонській та Черкаській областях).
Збитковими є 42% запорізьких підприємств; за темпами приросту збитків регіон займає передостаннє місце по Україні (гірше лише в Миколаївській області). 33% запорізьких підприємств очікують погіршення свого фінансово-економічного стану протягом наступних трьох місяців (гірше лише в Херсонській та Черкаській областях).
Уперше за багато років ми спостерігаємо зниження реальної заробітної плати на тлі стабільно зростаючої заборгованости по ній та неконтрольованого підвищення цін. Не припиняється зростання цін на базові соціяльні продукти харчування: хліб, макарони та крупи. Вперше за багато років скоротилися обсяги роздрібного товарообігу, що є прямим свідченням бідности населення.
Від початку року борги по заробітній платі зросли на 59%. Найбільше зростання заборгованости відбувається на працюючих підприємствах. Разом з тим 35% запорізьких підприємств планують звільнити працівників – разом з Кіровоградською областю це найгірший результат по Україні. Тільки по Запоріжжю за жовтень передбачено звільнення 1344 працівників. Кожне шосте підприємство запланувало скоротити зарплати своїм працівникам (гірше лише в Кіровоградській та Миколаївській областях).
Ми попереджали місцеву владу про загрозу зростання цін та нової хвилі безробіття, одночасно запропонувавши конкретні шляхи розв'язання проблем ще до моменту їх появи. Натомість отримали від чиновників звинувачення у брехні та перекручуванні фактів.
У парламенті фракція ВО "Свобода" докладає усіх зусиль для порятунку національної економіки та виведення її на шлях стабільного розвитку. Конкретними кроками націоналістів є одностайна підтримка закону про спрощення відкриття та ведення бізнесу в Україні; з подачі нардепів-свободівців заборонено перевірки бізнесу до кінця 2014 року; з ініціятиви міністра АПК Ігоря Швайки скасовано 50% дозвільних документів в аграрній царині та технічний огляд с/г техніки; міністр екології свободівець Андрій Мохник скасував 9 із 10 дозволів у галузі поводження з відходами; за часів керівництва Ірина Сех Львівська область була визнана найбільш інвестиційно привабливою в країні. Фракцією ВО "Свобода" внесено на розгляд парламенту законопроєкти про повернення виведених в офшори капіталів, про заборону приватизації стратегічних підприємств, про встановлення малих податків для малого бізнесу та великих для великого.
Закликаємо місцеву владу невідкладно вжити усіх заходів зі стабілізації соціяльно-економічної ситуації в Запорізькій області, діяти професіонально та в інтересах кожного жителя регіону.

Немає коментарів:

Дописати коментар