середу, 22 жовтня 2014 р.

Костянтин Денисов взяв участь в засіданні круглого столу, присвяченого проблемам децентралізації

21 жовтня 2014 року заступник голови Запорізької обласної організації ВО "Свобода" Костянтин Денисов взяв участь в експертній нараді з питань децентралізації та її впливу на розвиток регіону. Нарада відбулася в рамках національного проєкту громадського обговорення процесів децентралізації, що відбувається по всіх південно-східних обласних центрах.
Під час свого виступу Костянтин Денисов наголосив, що ВО "Свобода" під децентралізацією розуміє розширення повноважень місцевих громад та можливостей їхнього впливу на ухвалення рішень. Збільшення фінансової автономії територій має відбуватися на засадах максимальної публічности та прозорости б'юджетного процесу. При цьому місцевим чиновникам слід навчитися збільшувати доходи б'юджету за рахунок місцевих податків і зборів, для чого потрібно розвивати малий та середній бізнес.
Разом з тим, націоналіст відзначив, що досягнути максимального ефекту від децентралізації неможливо без попередньої люстрації. Надання додаткових повноважень чиновникам, які були задіяні в корупційних схемах або сепаратистських виступах, може звести позитивні плани з децентралізації нанівець.
"Надання більших повноважень місцевих громадам є прямим проявом соціяльної та національної справедливости, яка є метою "Свободи". Українці мають нарешті стати господарями на своїй землі, впливаючи на рішення влади та попереджаючи зловживання з її боку. Разом з тим, незмінною є вимога попереднього проведення люстрації, яка стане надійним запобіжником корупції та сепаратизму", – зазначив заступник голови Запорізької обласної організації ВО "Свобода" Костянтин Денисов.

Немає коментарів:

Дописати коментар