неділя, 30 листопада 2014 р.

Запорізька "Студентська Свобода" взяла участь у дискусії з представниками ЕС у рамках інформаційної кампанії "Будуймо Европу в Україні!"

28 листопада 2014 року члени запорізької "Студентської Свободи" спільно з европейськими дипломатами, представниками органів місцевого самоврядування, громадськими активістами, журналістами, студентами взяли участь у дискусії на тему "Реформи в Україні в умовах застосування Угоди про асоціацію з ЕС". Націоналісти звернули увагу присутніх на проблеми, що загрожують українській нації внаслідок надмірної европейської лібералізації.

Учасники обговорили головні проблеми, що гальмують розвиток держави, та інтеграцію України з Европейським Союзом, розповіли про переваги та здобутки, які українці отримають від співпраці з ЕС. Більше уваги було приділено темам ефективности економіки, енергозбереження та захисту прав людини.

Експерти висловили думку, що найголовніше, чого потрібує Україна, – забезпечення верховенства права. Без нього неможливо провести реформи, створити якісний бізнес-клімат в країні. Дуже важливо перейти на европейські законодавчі норми в енергетичній царині, де неприпустима монополія на енергоресурси.

Свободівець Олесь Побел звернув увагу учасників дискусії на надмірний лібералізм Европейського Союзу. На його думку, деякі сумнівні "цінності" ЕС сприяють деградації та старінню европейських корінних націй, поступовому їх зникненню. Натомість в Европі збільшується кількість емігрантів з арабських країн та Африки, які сприяють росту злочинности. Вимоги надмірної лібералізації та толерантности, дотримання яких вимагає ЕС від України, може призвести до зникнення української нації та заселення країни емігрантами.

Також із залу звучали звинувачення в нечіткій позиції Европейського Союзу щодо війни між Україною та Росією, а також думки, що европейська система безпека є неефективною. Один із присутніх експертів пояснив нечітку позицію Евросоюзу складною економічною ситуацією в Европі. "Росія – це важливий ринок збуту для країн ЕС. Зрозуміло, що Европейський Союз не ризикує йти на повний розрив економічних відносин. Україна повинна продемонструвати, що вона відходить від старої системи. Треба не тільки вміти міняти владу, а треба ще змінити систему і показати, що ми европеїзуємося насправді. Тоді нас будуть вважати своїми", – зазначив експерт.

Прес-служба Запорізької обласної організації ВГО "Студентська Свобода"


"На Донбасі можна розвинути потужний партизанський рух, який завдавав би відчутних ударів ворогові"

Олег КУЦИН переконаний, що окупанти спробують захопити нові території
Нещодавно у бійців окремої добровольчої чоти "Карпатська Січ" відбулася чергова ротація. Трьох добровольців, які зазнали уламкових поранень на передовій, відправили на стаціонарне лікування. Про стан поранених українських патріотів, теперішню діяльність та завдання "Карпатської Січі", про ситуацію на сході, партизанський рух і багато іншого спілкуємося з командиром окремої добровольчої чоти "Карпатська Січ", очільником Закарпатської обласної "Свободи" Олегом Куциним. Також нещодавно пана Олега Політрада ВО "Свобода" призначила куратором батальйону спеціального призначення "Січ".
"МИНУЛОГО ТИЖНЯ бійці "Карпатської Січі", – розповідає Олег Куцин, – мусили утримувати дві бойові позиції: відбивати атаки сепаратистів у Пісках та утримувати дорогу на аеропорт. Саме поблизу блокпоста, який прикриває дорогу до аеропорту, поранили одного із бійців чоти уламком ворожої міни. Ще двоє добровольців зазнали поранення від розірваної гранати на розтяжці. Двоє перебувають на лікуванні у містечку Селідово на Донеччині. Одного з поранених відправили на лікування до Дніпропетровська. Там також перебуває на лікуванні ще один боєць "Карпатської Січі", який зазнав важкого поранення тижнем раніше. Сьогодні його поранення кваліфікують як середньої тяжкості.
Драматичною була історія порятунку цього бійця… Ми здійснювали ротацію наших хлопців. Я кермував однією машиною, він – другою. Почався мінометний обстріл. Біля моєї машини зірвалася міна – кілька осколків прошило авто, мене не зачепило, а хлопчині осколок потрапив у ліве плече, перебив сухожилля. Він втратив дуже багато крові – пошкодило артерію біля кістки, а тому кожен його рух призводив до посилення кровотечі. Спочатку його відвезли в Краматорськ, однак тамтешні лікарі негідно повелися з українським героєм – протримали хлопця близько 8 годин у лікарні, але так і не надали необхідної допомоги. Дякувати Богу, що залишили з ним дівчину-волонтерку із Закарпаття, яка нам повідомила про байдужість і безвідповідальність медиків. Вирішили перевезти його до Дніпропетровська. Там його прооперували. Лікарі сказали, що якби приїхали бодай на годину пізніше, то наслідки були б дуже сумними.
– Розкажіть більше про "Карпатську Січ"… Як давно воюєте на сході?
– "Карпатська Січ" – це окрема добровольча чота, ми не входимо до складу жодного батальйону. У нашій чоті здебільшого свободівці – 90 відсотків складу. Сьогодні базуємось у Курахово – поруч з батальйоном "Січ". Активну діяльність у зоні АТО розпочали ще з кінця квітня. Переважно виконували волонтерські функції, хоч бувало і в перестрілки потрапляли. Безпосередньо на передовій понад три тижні. Загалом у нашій чоті близько 25 чоловік.
Є чимало охочих долучитися до нашого підрозділу, але маємо серйозні проблеми з забезпеченням. Утримувати стільки людей доволі проблематично. Адже це і зброя, проживання, амуніція, теплий одяг і багато іншого. Якщо приходять зі своєю амуніцією – приймаємо. Офіційно не маємо права воювати, а тому лише допомагаємо нашим військовим на позиціях. Ми йдемо на передову, стаємо на позиції, однак можемо використовувати зброю лише тоді, коли на нас нападають.
Така заборона воювати – ще одна безглуздість державного механізму. Деякі добровольчі батальйони мають певний статус, який отримали завдяки впливу олігархів чи політсил, які їх фінансують. Ми такого статусу не маємо. Натомість, щоб потрапити у міліцейські батальйони, потрібно пройти масу перевірок і численні кола бюрократії. Якщо, до прикладу, валив пам'ятник Леніну або ж під час подій Майдану проти тебе відкрили кримінальну справу, а потім навіть закрили – це все одно позбавляє можливості потрапити в ряди міліції і йти воювати на фронт.
– Сьогодні багато говорять про посилення російської армії на Донбасі, про повномасштабне вторгнення протягом найближчого часу…
– Завозять нову техніку, реактивні артилерійські системи, об'єктивно відбувається нарощування російських сил на сході. Проти нас працюють професійні коригувальники та навідники. Це вкотре доводить факт, що воюємо не з сепаратистами, а з російськими військовими. Попри все, маємо достатньо сил і бойового духу, аби відбити атаку окупантів, готуємось до наступу бойовиків і російської армії. Все ж не думаю, що протягом найближчого часу відбудеться масовий прорив російських військ вглиб України. Що точно робитимуть окупанти – триматимуть у постійній напрузі фронт, увесь час здійснюватимуть "локальні вилазки", намагатимуться захопити частину території. Для них сьогодні з точки зору військової стратегії і з точки зору психології війни – дуже важливо захопити бодай кілька нових населених пунктів.
– Чи готові вести війну у зимовий період?
– Наша чота має певні труднощі – поки не можу сказати, що до зими цілковито готові. Тримати позиції на передовій під вітром, дощем, у мороз стає дедалі важче – хлопці-добровольці не мають належного теплого одягу та екіпірування.
Контактую з побратимами-свободівцями – вони готові допомогти. Сподіваюсь, що до настання морозів встигнемо забезпечити наших воїнів зимовим. Будемо раді з допомоги волонтерів та усіх небайдужих. Щодо війська загалом, то є низка проблем із забезпеченням. Часто українським солдатам дають неякісну стару амуніцію, обладнання, одяг. Якщо є можливість, то ділимося із побратимами з інших підрозділів. Добровольчі батальйони та Нацгвардія забезпечені краще – вони частіше контактують з волонтерами, родичами, друзями. Найгірше забезпеченні солдати у Збройних Силах України.
– Чи зміниться взимку спосіб ведення війни?
– Не буде так званої "зеленки" (скупчення чагарників, пролісків і лісопосадок, де дуже зручно ховатися), а тому вести диверсійно-розвідувальну роботу буде складніше. Проте у місці, де ми зараз перебуваємо – дуже рідко доходить до бою на близьких дистанціях. Як правило працюють снайпери, крупнокаліберні кулемети, міномети, артилерія, "Гради". Бойовикам нічого не заважатиме і взимку лупити по нас з відстані 25 кілометрів. Думаю, що послабиться діяльність диверсійно-розвідувальних груп, але обстрілів не поменшає.
– Як події розвиватимуться далі?
– Важко сказати… Очевидно, що дуже багато залежить від керівництва нашої країни. Сьогодні необхідно суттєво збільшити фінансування армії. На українське військо повинен працювати весь державний механізм. Існує загроза того, що Росія рано чи пізно розпочне повномасштабне вторгнення, а отже й існує загроза втрати державності. Окрім того, на Росію політично та економічно повинен тиснути увесь цивілізований світ. Сьогодні маємо формальне перемир'я – це заморожений конфлікт, який несе масу негативних наслідків. Чи не найбільший з них – зневіра у можливостях української держави. Під час перемир'я стали очевидними дуже багато проблем. Сьогодні є чимало батальйонів, які створили під вибори не стільки заради перемоги у війні, скільки заради піару. На такі батальйони надалі витрачають немаленькі гроші, але часто бійці навіть не мають що робити. Починається стрілянина між собою, розподіл сфер впливу, гра мускулами. У добровольчі батальйони потрапили різні люди. Звичайно, там є справжні патріоти, які воюють найвідважніше, бо їхньою мотивацією є любов до батьківщини, але, на превеликий жаль, таких сьогодні меншість. Потрібно визнати, що основний тягар війни на свої плечі взяли саме Збройні Сили України.
– Чи є на Донбасі місцеві, які готові вести партизанську війну з окупантом?
– Для багатьох людей Донбасу до початку війни Україна була чимсь далеким – десь там у Києві-Львові. Сьогодні мислячі зрозуміли, що від рівня їхньої свідомості та патріотизму залежить життя та майбутнє. Здебільшого це середній клас – фермери, дрібні підприємці, вчителі. Вони не йдуть воювати в армію з різних причин, кожен займається своєю справою, однак якщо в їхнє містечко прийде ота чорна сила – готові давати рішучу відсіч. Тому-то й хочуть навчатися військової справи.
Вони не раз зверталися в державні інституції, однак на їхню ініціативу не реагують, годують обіцянками. Склалось так, що мешканці району, у якому ми базувалися, звернулися до мене з проханням організувати військові навчання і вишкіл. Вирішили по суботах-неділях, а інколи і в будні – навчати місцевих партизанської справи. Навчаємо, як правильно користуватися зброєю, як поставити розтяжку, знешкодити міну і багато іншого. Патріоти східної України активно спілкуються поміж собою, а тому наша справа набула певного розголосу. Почали звертатися люди з інших районів і навіть Луганської області. Наскільки можемо – навчаємо цих людей, але об'єктивно не вистачає навіть людського ресурсу та фізичних сил, щоб зробити вишколи масовими. Виникає багато й інших труднощів. До прикладу, аби перевезти зброю з місця на місце – мусимо проїхати кілька блокпостів з усіма перевірками. Крім того, беркутівці нас далі дико ненавидять. Як тільки бачать прапорець ВО "Свобода" – затримують на кілька годин.
Якби це все перенести на загальнодержавний рівень, то процес організації навчань був би простішим, а сам вишкіл – куди ефективнішим. Сьогодні можна розвинути потужний партизанський рух, який завдавав би відчутних ударів по силах ворога. Дивно з того, що українська влада ігнорує такий козир. Всяка армія є сліпою без розвідки, натомість місцеві чудово знають географію регіону і специфіку тамтешнього мирного населення. Як би це іронічно не звучало, але нашим можновладцям потрібно брати приклад з Росії. Вони активно працюють з місцевим населенням Донбасу, проводять військові навчання, привозять їм всі види зброї, артилерію і танки…
Святослав КОСТЮК.

понеділок, 24 листопада 2014 р.

У Запоріжжі пройшла акція "Україна разом!"

23 листопада 2014 року Запорізька "Студентська Свобода" взяла участь у Всеукраїнській акції "Україна разом!". Учасники заходу вишивали мапу України, слухали українську поезію та національні пісні. Також відбувся збір грошей для учасників АТО.

"Україна разом" – це культурно-мистецька акція, спрямована на об'єднання за спільною справою – вишиванням карти України. Ескіз вишивки створено з використанням прапорів усіх областей України та Меджлісу кримськотатарського народу. Вишивку відправлять по всім обласним центрам України, а сама акція претендує на національний рекорд. Полотно буде включено до виставки "Різдвяний ярмарок", яка відбудеться у "Мистецькому Арсеналі" в Києві перед Новим роком. Кінцевий пункт призначення – Верховна Рада України, де вишивку планують розмістити як оберіг та нагадування про національну єдність.

"Цей захід об'єднує міста України та доводить бажання українців жити в єдності кордонів незалежної держави – неньки України. Я вірю, що цей оберіг принесе добробут нашій країни, адже стільки людей вклало свою душу, вишиваючи мапу", – зазначила голова "Студентської Свободи" Ярина Геращенко.



Прес-служба Запорізької обласної організації ВГО "Студентська Свобода"

субота, 22 листопада 2014 р.

На Запоріжжі свободівці вшанували пам'ять жертв голодоморів


22 листопада 2014 року в Запоріжжі та Бердянську місцеві осередки Всеукраїнського об'єднання "Свобода" взяли участь у заходах, присвячених дню пам'яти жертв голодоморів.

У Запоріжжі націоналісти провели традиційний траурний хід центральним проспектом міста від Фестивальної площі до пам'ятного знака жертвам політичних репресій. Там відбувся молебень за душі померлих від страшного голоду. Затим виступили представники патріотичних організацій Запоріжжя.

"Ми не маємо права забувати про ці страшні трагедії в історії нашого народу. Кожен із нас зобов'язаний передавати цю пам'ять своїм дітям, щоби подібне більше не відбувалося на нашій землі. Інтерес нинішнього покоління українців до проблеми Голодомору та політичних репресій свідчить, що ми маємо перспективи побудови успішного майбутнього", – підсумував заступник голови Запорізької обласної організації ВО "Свобода" Костянтин Денисов.

У Бердянську відбувся мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам'яти жертв голодоморів. Захід відбувався біля пам'ятного знака "Жертвам Голодомору".

Під час виступу голова Бердянського міського осередку ВО "Свобода" Зореслав Кумпан зазначив: "ВО "Свобода" досі є єдиною політичною силою, послідовною у своєму прагненні засудити, заборонити і викорінити комуністичну ідеологію в нашій державі, яка і спричинила всі голодомори. І без люстрації це зробити не вдасться. Потрібно очистити владу від колишніх партфункціонерів різного штибу, носіїв цієї ідеології".

З ініціятиви свободівців у Запорізькій міській раді з'явився проєкт рішення про маркування російських товарів у торговельній мережі

21 листопада 2014 року заступник голови запорізької обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" з економічних питань Костянтин Денисов отримав листа від виконавчого комітету міської ради про задоволення поданого ним запиту щодо маркування російських товарів у торговельній мережі. Поданий націоналістом запит став основною для рішень міської ради, ухвалених на сесії 5 листопада 2014 року.

Цими рішеннями сесії до плану підготовки регуляторних актів міської ради на 2014–2015 рр. внесено проєкти рішень про маркування російських товарів у торговельній мережі Запоріжжя. Метою такого маркування визначено інформування жителів міста про товари, які були вироблені підприємствами, що розташовані на території країни-агресора, яка веде неоголошену війну проти України. Перед тим, у своєму запиті націоналіст навів вичерпний перелік споживчих товарів російського виробництва, які надходили на полиці запорізьких магазинів протягом січня – серпня 2014 року.

"Місцеві ради, в яких представлені депутати-свободівці, давно ухвалили рішення про маркування російських товарів, сприяючи тим самим посиленню національної економічної безпеки. Закриття внутрішнього ринку для товарів країни-агресора є елементом комплексної боротьби за дерусифікацію України, яка має нарешті позбутися імперського впливу Кремля. Ми обов'язково будемо добиватися ухвалення такого рішення в Запоріжжі", – зазначив Костянтин Денисов.

пʼятниця, 21 листопада 2014 р.

У Запоріжжі встановили меморіяльну дошку дітям – жертвам Голодомору 1932–1933 років

20 листопада 2014 року в місті Запоріжжі було встановлено меморіяльну дошку в пам'ять про понад 700 дітей – жертв Голодомору, які загинули у будинку немовляти у період 1932–1933 років.

Це вшанування стало можливим завдяки багаторічним зусиллям запорізького свободівця Анатолія Пенька, який розкопав цю інформацію та неодноразово звертався до місцевих органів влади з пропозицією вшанувати загиблих діточок.

"Чому я почав займатися цією справою, а тому що в нас завжди казали, що в Запоріжжі "Голодомору не було", в нас будувалися заводи, будувався Дніпрогес – це був великий будмайданчик. Але завдяки журналістові Івашевському, який оприлюднив у газеті статтю про те, що в одному з дитбудинків в період Голодомору загинула 31 дитина, я зайнявся пошуком цих дітей та цього будинку, бо "Голодомору не було", а діти чомусь загинули. Відшукавши цю будівлю, я виявив, що в будинку немовляти за адресою: Рози Люксембург 7/26 в період з 1932–1933 роки загинула не 31 дитина, а 788 дітей, які були оформлені відповідним актом про смерть. Це були малюки від 10 днів то трьох років", – зазначив заступник голови Запорізької обласної організації ВО "Свобода" з питань історичної пам'яти Анатолій Пеньок.

У Запоріжжі відбудеться акція "Україна разом"

23 листопада 2014 року Запорізька "Студентська Свобода" візьме участь у всеукраїнській акції "Україна разом!".

"Україна разом" – це культурно-мистецька акція, спрямована на об'єднання за спільною справою – вишиванням карти України. Ескіз вишивки створено з використанням прапорів усіх областей України та Меджлісу кримсько-татарського народу.

Захід розпочнеться о 14:00 в Запорізькому обласному центрі молоді. Запрошуємо усіх охочих.

Прес-служба Запорізької обласної організації ВГО "Студентська Свобода"

На Запоріжжі свободівці вшанують жертв голодоморів

22 листопада 2013 року в Запоріжжі та Бердянську місцеві осередки Всеукраїнського об'єднання "Свобода" візьмуть участь у заходах, присвячених дню пам'яти жертв голодоморів.

У Запоріжжі о 12-й годині відбудеться траурний хід центральним проспектом міста від Фестивальної площі до пам'ятного знака жертвам політичних репресій (вул. Дзержинського, 32). Збір учасників – на Фестивальному майдані

У Бердянську відбудеться мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам'яти жертв голодоморів. Захід відбудеться біля пам'ятного знака "Жертвам Голодомору". Початок мітингу – о 10:00.

Під Базаром більшовики розстріляли 359 полонених бійців УНР (1921)

21 листопада 1921 359 полонених військових УНР були розстріляні більшовиками під с. Базар на Житомирщині.

Бойцов армії Української Народної Республіки захопили в полон після битви 17 листопада біля с. Малі Маньки. Учасники Волинської групи Другого зимового походу під командуванням генерал-хорунжого Юрка Тютюнника були оточені 9-ої більшовицької Кримської кавалерійської дивізією Григорія Котовського, в результаті чого понад 400 повстанців загинули, а 537 опинилися в полоні. Під час етапу в с. Базар десятки поранених померли, 41 офіцера залишили для подальших допитів, а інших - 359 засудили на смерть. Другий Зимовий похід армії УНР став останньою спробою українських націоналістів здобути незалежність відкритим військовим шляхом в ході національно-визвольної боротьби 1917-1921 рр..

26 серпня 2000 на кошти УАПЦ у Великобританії, фонду ім. С. Петлюри, Українського товариства та Об’єднання Колишніх Вояків Українців у Великобританії на місці трагедії побудували меморіальний комплекс пам’яті жертв більшовицького терору 1921 р. в 2010 р. в м. Богуслав Київської області встановили пам’ятний знак Івану Білецькому і Оверко Бондаренко - воїнам армії УНР, загиблих під Базаром.

Всесвітній день вітань

Вітаємо Вас! Ця проста і нехитра дія знайома кожному з нас. Ми здійснюємо її, майже не замислюючись про це. Своїм привітанням ми розташовуємо до себе співрозмовника, відкриваємося перед ним, створюємо дружню обстановку. Привітанням можна показувати безліч почуттів та емоцій, своє особливе ставлення до людини. Ця проста дія універсальна і застосовуєтся до початку будь-яких ситуацій, надаючи позитивний вплив на будь-який процес. Вона виключає пасивність і є своєрідною акцією життєствердження.

Всесвітній день вітань(World Hello Day) став щорічно відзначатися починаючи з 1973 року. Своїм виникненням він зобов'язаний двом братам - Брайану і Майклу Маккомак(Michael and Brian McCormack). Проживаючи в Сполучених Штатах Америки на піку холодної війни їм, як і іншим простим людям, неможливо було не відчувати ту гостру напруженість, яка панувала в той час між двома ядерними супердержавами. Відчуття ймовірності початку всесвітнього катастрофічного ядерного безумства було настільки високо, що багато людей просто не витримували цієї напруги і жахливої прийдешньої перспективи, кидаючись навіть в абсолютно комічні, як здається сьогодні крайнощі. Гнітюча і ворожа обстановка парила у повітрі.

Протестуючи проти такої тупикової ситуації, проявляючи свою громадянську позицію, вони знайшли простий і ефективний загальнолюдський спосіб боротьби з таким станом справ. Склавши листи зі щирими і привітними вітаннями, брати відправили їх у всі кінцівки світу. У текстах цих листів вони абсолютно не нав'язували ідеї боротьби за мир у всьому світі, лише просили одержувача просто привітати ще кого небудь таким же чином, хоча б декілька людей.

Ця чудова ідея знайшла відгук як серед керівників окремих держав, так і серед широкої маси простих людей. З цих пір щорічно 21 листопада повсюдно став відзначатися воістину народний Всесвітній день привітань, день позитивного настрою і радісних емоцій.

середа, 19 листопада 2014 р.

Встановлення меморіальної дошки

20 листопада 2014 року о 11:00 за адресою: вул. Дзерджинського 7 (біля Жовтневого райсуду), відбудеться відкриття меморіальної дошки на будинку немовлят, де під час Голодомору 1932-1933рр. було закатовано 700 діточок. Її встановлено завдяки титанічним зусиллям і наполегливості запорізького свободівця Анатолія Пенька.
Запрошуються усі небайдужі.

понеділок, 17 листопада 2014 р.

У Запоріжжі згадали перший студентський майдан

16 листопада 2014 року Запорізька "Студентська Свобода" спільно з молодіжною громадською організацією "Европейська молодь України" провели акцію "Я пам'ятатиму ту осінь", приурочену річниці запорізького майдану.

Захід розпочався з державного славня о 12:00 на майдані Маяковського. Активісти згадали події минулого року: непідписання очікуваної асоціяції з Европейським Союзом та, як наслідок, перші студентські майдани. Під час заходу діяла невелика виставка світлин, на яких можна було побачити події, що відбулися рік тому в Запоріжжі. На акції виступив лідер гурту "Інша Думка" свободівець Віталій Кобзар, який співав патріотичні пісні. Крім того, відбувся збір речей та коштів на підтримку української армії. Наприкінці акції було розгорнуто великий прапор Европейського Союзу.

"Події минулої осені та зими довели: коли український народ збирається разом, він може подолати будь-які перешкоди. Громада Запоріжжя зробила великий крок від інертного постсовєцького міста до проукраїнського та проевропейського. Варто не забувати, що сила народу полягає в активній громадянській позиції", – зазначила голова Запорізької "Студентської Свободи" Ярина Геращенко.
Фото взяте з http://photofact.in.ua/
Фото взяте з http://photofact.in.ua/
Фото взяте з http://photofact.in.ua/
Фото взяте з http://photofact.in.ua/
Фото взяте з http://photofact.in.ua/
Фото взяте з http://photofact.in.ua/
Фото взяте з http://photofact.in.ua/
 Прес-служба Запорізької обласної організації ВГО "Студентська Свобода"

четвер, 13 листопада 2014 р.

У Запоріжжі згадають перший студентський майдан

16 листопада 2014 року Запорізька "Студентська Свобода" спільно з молодіжною громадською організацією "Европейська молодь України" проведе акцію "Я пам'ятатиму ту осінь", приурочену першому майдану в Запоріжжі. Кожен учасник заходу зможе побачити виставку світлин та плакатів Революції гідности. На заході виступить лідер гурту "Інша Думка" Віталій Кобзар та відбудеться раптівка "Україна – єдина".

Захід розпочнеться о 12:00 на майдані Маяковського. Проходитиме збір речей, коштів на підтримку української армії.

Прес-служба Запорізької обласної організації ВГО "Студентська Свобода"

понеділок, 10 листопада 2014 р.

У Запоріжжі показали фільм "Срібна Земля. Хроніка Карпатської України 1919–1939"

9 листопада 2014 року Запорізька "Студентська Свобода" провела демонстрацію документального фільму "Срібна Земля. Хроніка Карпатської України 1919–1939 рр.", присвяченого 76-річчю від дня створення організації "Карпатська Січ".

Перед кінопоказом націоналісти, читанням віршів видатних українських поетів, відзначили День української мови та писемности. Також на заході виступила родина музикантів, яка грала повстанські та національні українські пісні.

"Герої Карпатської України ставали до лав напіввійськової організації "Карпатська Січ" за власним бажанням. Зброю діставали у боях з угорськими окупантами та забирали у відступаючої чеської армії. Всі вони свідомо віддавали своє життя заради майбутнього України. Їх внесок в державотворення нашої країни ніколи не буде забутим", – зазначив активіст Запорізької "Студентської Свободи" Іван Мінченко.



Прес-служба Запорізької обласної організації ВГО "Студентська Свобода"

вівторок, 4 листопада 2014 р.

У Запоріжжі покажуть фільм "Срібна Земля. Хроніка Карпатської України 1919–1939"

9 листопада 2014 року Запорізька "Студентська Свобода" проведе показ документального фільму "Срібна Земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939 рр.", присвяченого 76-річчю від дня створення організації "Карпатська Січ" . Також націоналісти читанням віршів видатних українських поетів відзначать День української мови та писемности.

Початок заходу – 17:30. Адреса: вул. Свердлова, 23-а. Вхід вільний.
Інформація для усіх, хто не знайде сам адресу, вас будуть зустрічати на зупинці "Анголенко" біля "Пузатої хати" о 16.50.

Прес-служба Запорізької обласної організації ВГО "Студентська Свобода"


Запорізька "Свобода" пікетуватиме сесію міської ради

5 листопада 2014 року активісти Запорізької обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" пікетуватимуть сесію міської ради з вимогою збільшити фінансування видатків на капітальний ремонт об'єктів житлово-комунального господарства, що перебуває у вкрай незадовільному стані.

Початок акції о 10:00 біля будівлі міської ради за адресою: пр. Ленiна, 206 (зупинка Бульвар Шевченка). Закликаємо долучитися до участи в пікеті всіх небайдужих містян.

http://www.zaporizhzhya.svoboda.org.ua/diyalnist/anonsy/055013/ 

субота, 1 листопада 2014 р.

Мельник Андрій Атанасович

Андрій Атанасович Мельник — полковник армії УНР, військовий і політичний діяч, один з найближчих соратників Євгена Коновальця. Організатор формації Січових Стрільців у Києві, один з організаторів УВО. З 1938 — голова Проводу ОУН; в'язень німецьких концтаборів. З 1945 — в еміграції.

Після загибелі Євгена Коновальця 23 травня 1938 став головою Проводу Українських Націоналістів. 26 серпня 1939 року в Римі відбувся ІІ Великий збір Українських націоналістів, що ухвалив політичну програму Організації українських націоналістів, проголошено український націоналізм ідеологією ОУН, встановлено потребу розбудови устрою Української держави на засадах націократії — «влади нації в державі, що спирається на зорганізовані й солідарні співпраці всіх соціально-корисних верств, об'єднаних — відповідно до їх суспільних функцій — в представницьких органах державного керування», головою ОУН надалі обрано А.Мельника. На початку 1940 після розколу ОУН залишився очолювати матірну ОУН. У роки німецької окупації України Мельник послідовно відстоював ідею створення української незалежної держави, за що потрапив під арешт. А з 26 лютого 1944 був ув'язнений в концтаборі Заксенгаузен. Після звільнення у 1945 жив у Німеччині та Люксембурзі. У 1947 на Третьому Великому Зборі Українських Націоналістів Мельник обраний довічним головою ОУН.

Помер 1 листопада 1964 р. у Клерво (Велике герцогство Люксембург), похований у місті Люксембург на цвинтарі Боневуа. 31 жовтня 1965 на кладовищі Боневуа відкрито і освячено пам’ятник на могилі А.Мельника.

Андрій Мельник усе своє життя присвятив справі боротьби за суверенну українську державу. Нині, як і в минулому, слідуючи своєму визначному провідникові, ОУН відстоює принципи демократичної, правової держави, побудову якої прагне здійснити український народ.